Wednesday, February 29, 2012

KERANA BERSIH 2.0 MESIR ,YAYASAN TERENGGANU BERTINDAK ZALIM DAN KEJAM !!

 Bersih 2.0 yang dianjurkan oleh Gerakan Suara Rakyat (SUARA) di Mesir pada julai 2011 telah berjaya membongkarkan pelbagai kezaliman dan perbuatan jahat yang dirancang secara sulit oleh Kelab UMNO Mesir. Penganjuran BERSIH tersebut juga telah mengakibatkan sdr Firdaus Mazlan dikenakan tindakan yang cukup zalim dan bodoh oleh pihak Kedutaan yang dikepalai oleh Dato Fakhruddin.


(gambar kiri : surat penamatan pinjaman oleh Yayasan Terengganu)

Beliau dibuang pengajian setelah pelbagai hasutan dan penyalahgunaan kuasa yang dibuat oleh duta dan pegawai E.M dalam mempengaruhi Mufti Mesir dan Al-Azhar bagi mengenakan tindakan kepada para pelajar yang menyertai Bersih di Mesir.

Isu tindakan terhadap peserta Bersih di Mesir rupanya masih berterusan. Terbaru 9 pelajar Yayasan Terengganu menerima surat penamatan pinjaman oleh pihak Yayasan Terengganu atas kesalahan yang tidak disebut secara jelas di dalam surat tersebut.Tetapi umum meyakini, bahawa tindakan pihak Yayasan Terengganu ini ada kaitan yang cukup rapay dengan Bersih di Mesir.
 
Isu ini bakal mencetuskan gelombang kebangkitan Mahasiswa kali kedua. Pastinya kebangkitan kali ini akan lebih tersusun dan terancang. Pastinya Yayasan Terengganu perlu bersedia dengan gelombang dan api kemarahan mahasiswa terhadap tindakan bodoh mereka.

(gambar kanan : Kenyataan di FB)

0 comments:

Post a Comment

TV Media Mesir