Monday, December 5, 2011

M.F.L : ANJURAN PEG. PERAK DENGAN E.M.E ??


Ketika semua mahasiswa/wi Mesir sedang giat dengan aktiviti pendidikan, pegawai Perak giat menganjurkan perlawanan futsal dengan kerjasama Educatiaon Malaysia Egypt (EME). Program yang dikatakan bermula pada hari ini, membuka penyertaan kepada 10 pasukan  dari semua negeri.

Apa yang pelik, tiada sebarang hebahan dibuat di laman rasmi E.M.E dan juga iklan yang diedarkan di seluruh rumah negeri. Pastinya tindakan pegawai Perak kali ini menimbulkan keraguan ramai pihak yang mungkin menjangkakan penganjur di sebalik program ini adalah UMNO.
Apa yang lebih menyedihkan ialah penglibatan para pelajar  yang masih jahil dengan taktir kotor UMNO dan K.J yang suka menggunakan nama E.M bagi kepentingan UMNO. Tenaga penggerak program yang wujud dari kalangan pelajar yang bakal menghadapi musim peperiksaan juga amat dikesali.Mereka seolah-olah diperkudakan bagi menjayakan misi dan visi UMNO tanpa mereka sedar siapa dalang disebalik penganjuran sukan kali ini.

E.M selaku badan yang bertanggungjawab menjaga prestasi pendidikan mahasiswa/wi Mesir dilihat semakin jauh dari matlamat asal penubuhan mereka. Semakin hari E.M dilihat sudah tidak lagi relevan untuk terus bertapak di Mesir. Di saat surat pekeliling yang dikeluarkan oleh pihak Kedutaan menjadi panduan keselamatan bagi semua pihak, tindakan Pegawai Perak bersama E.M menganjurkan sukan pada waktu malam dilihat seolah-olah menggalakkan para mahasiswa untul lebih terdedah dengan bahaya.

0 comments:

Post a Comment

TV Media Mesir