Wednesday, July 27, 2011

Isu Pembatalan Pengajian : Pertemuan PMRAM Dengan Dekan Ulum Syar'iyyah


KAHERAH, 25 Julai - Keprihatinan PMRAM terhadap isu hak mahasiswa diteruskan lagi dengan kunjungan Saudara Muhamad Zuhaili bin Saiman, Presiden PMRAM dan Saudara Ahmad Daniel b Mohmad Hassan, Ketua Badan Pendidikan dan Komunikasi Bahasa PMRAM 2011 ke Pejabat Dekan Kuliah Ulum Islamiah.

Di dalam kunjungan tersebut, PMRAM berbincang dan menyatakan bahawa Saudara Mohd Zaidi bin Ahmad Nawi yang merupakan penuntut Kuliah Ulum Islamiah seharusnya dikekalkan pengajiannya di kuliah tersebut.

Dr. Zakaria Abdul Majid Al-Nooti yang merupakan Dekan Kuliah Ulum Islamiah mengatakan pihak beliau telah pun memberi peringatan kepada Saudara Mohd Zaidi dan masih diberikan peluang unutk terus belajar di kuliah tersebut.

Beliau juga bercadang untuk berbincang perkara ini bersama pengarah EM Prof. Madya Dr Haji Suaidi bin Dato' Haji Safei dan segala keputusan terletak pada beliau.

" Kita akan berjuang mempertahankan hak mahasiswa dari dipermainkan pihak yang tidak bertanggungjawab agar masyarakat Malaysia tidak kehilangan modal insan yang berkualiti" ujar Saudara Muhamad Zuhaili bin Saiman, sejurus berbincang bersama dekan Kuliah Ulum Islamiah.

0 comments:

Post a Comment

TV Media Mesir