Friday, July 29, 2011

MPM KUIN Mengecam Tindakan Mengharamkan PMRAM


29 Julai – Majlis Perwakilan Mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (MPM KUIN) menyokong Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM) dan mengecam tindakan mana-mana pihak yang berusaha untuk menghapuskan persatuan tersebut.

Menurut Timbalan Presiden 2 MPM KUIN, Saudara Mohd Firdaus bin Bakar, “ Kita sedia maklum bahawa PMRAM merupakan persatuan induk bagi anak-anak Melayu di Mesir. PMRAM ditubuhkan semenjak tahun 1930 dan PMRAM telah banyak memberi sumbangan terhadap kebajikan pelajar. Kami berasa sangat kecewa dengan tindakan pihak tertentu yang berusaha mengheret Universiti Al-Azhar untuk mengharamkan PMRAM” katanya.

PMRAM adalah sebuah NGO besar Melayu di Mesir yang sah berdaftar dengan kerajaan Mesir. Bagi MPM KUIN, tindakan mengharamkan PMRAM seumpama mengkhianati sebuah khazanah Melayu yang amat bernilai dalam siri sejarah keagungan perkembangan ketamadunan Melayu yang bertaraf antarabangsa.

Bagi MPM KUIN, sepatutnya pihak tententu meneliti dengan baik tindakan tersebut sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan. Kita juga maklum yang PMRAM sendiri lebih awal ditubuhkan untuk menanungi rakyat Malaysia sekian lama sebelum tertubuhnya Kedutaan Besar Malaysia di Kaherah. Malah kesatuan mahasiswa seawal penubuhan PMRAM lah yang menggesa supaya kerajaan Malaysia pada waktu itu mewujudkan sebuah kedutaan di Mesir.

Kami MPM KUIN mewakili seluruh mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (KUIN) mendoakan agar PMRAM terus kuat dan tabah dalam menangani situasi tersebut.
“Saya bersama seluruh kepimpinan MPM KUIN menyokong dan mendoakan sahabat-sahabat PMRAM agar meneruskan segala gerak kerja seperti yang telah dirancangkan. Ingatlah Allah sentiasa benar dan akan bersama dengan orang-orang yang benar. Wallahu taala ‘alam.

"Mahasiswa Sejahtera Keutamaan Kami"

Mohd Firdaus Bin Bakar,
Timb. Presiden 2 merangkap Pemangku Presiden,
Majlis Perwakilan Mahasiswa,
Kolej Universiti INSANIAH.

PMRAM.org

1 comments:

Selamat hari untuk semua warga negara Indonesia dan juga semua ASIA, nama saya Ny. Nurliana Novi, tolong, saya ingin membagikan kesaksian hidup saya di sini di platform ini untuk semua warga negara Indonesia dan seluruh Asia untuk berhati-hati dengan pemberi pinjaman di internet, Allah telah sepenuhnya mendukung saya melalui ibu, Nyonya Elina yang baik

 Setelah beberapa periode mencoba untuk mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan ditolak terus-menerus, jadi saya memutuskan untuk mendaftar melalui pinjaman online tetapi saya ditipu dan saya kehilangan Rp 15.000.000 dengan pemberi pinjaman pinjaman yang berbeda.

Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan seorang teman saya yang kemudian memperkenalkan saya kepada Ny. Elina, yang adalah pemilik perusahaan pemberi pinjaman global, jadi teman saya meminta saya untuk melamar dari Ny. Elina, jadi saya mengumpulkan keberanian dan menghubungi Ny. Elina.

Saya mengajukan pinjaman sejumlah Rp500.000.000 dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman itu disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua pengaturan dilakukan pada transfer kredit, karena fakta bahwa itu tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk pinjaman transfer Saya hanya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi aplikasi Mereka untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari dua jam uang pinjaman telah disetorkan ke rekening bank saya.

Saya pikir itu lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa akun saya dikreditkan dengan jumlah Rp500.000.000. Saya sangat senang bahwa ALLAH akhirnya menjawab doa saya dengan memesan pinjaman saya dengan pinjaman asli saya, yang telah memberi saya keinginan hati saya.


Mereka juga memiliki tim ahli di sana yang akan memberi tahu Anda tentang jenis bisnis yang ingin Anda investasikan dan cara menginvestasikan uang Anda, sehingga Anda tidak akan pernah mengalami kebangkrutan lagi dalam hidup Anda.


Semoga ALLAH memberkati Bunda Elina karena membuat hidup saya mudah, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik untuk mendapatkan pinjaman, silakan hubungi Mrs. Elina melalui email: elinajohnson22@gmail.com untuk pinjaman Anda

Ada perusahaan palsu lain yang menggunakan kesaksian saya secara online untuk mencapai keinginan egois mereka, saya satu-satunya dengan kesaksian yang benar ini, ketika Anda menghubungi kemudian meminta mereka untuk bukti pembayaran di sana kepada ibu ,, harap berhati-hati terhadap orang-orang ini, oke

Akhirnya saya ingin berterima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian hidup saya yang sebenarnya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa Tuhan akan melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda.
Satu lagi nama saya adalah mrs nurliana novi, Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: nurliananovi96@gmail.com

Post a Comment

TV Media Mesir